Sportmassage

Sportmassage is een serieus beroep dat veel inspanning vergt en kennis vraagt. De sportmasseur heeft een eigen taak, naast artsen en fysiotherapeuten, namelijk het gezonde lichaam gezond houden. Als masseur heb je inzicht in anatomische en fysiologische veranderingen van de persoon die je behandelt. Door middel van sportmassage kan er een heleboel blessureleed voorkomen en behandeld worden.

Sportmassage wordt gebruikt om spieren voor een sportprestatie te activeren, bijvoorbeeld als onderdeel van een warming-up maar kan ook voor de cooling-down worden gebruikt, de spieren zijn eerder hersteld je ervaart minder vermoeidheid/pijn. Dagelijkse bezigheden en sport hebben vaak dezelfde invloed op ons lichaam, daarom is massage/sportmassage ook erg zinvol voor niet-sporters.

Deze massage wordt toegepast om vermoeidheid verschijnselen, als direct gevolg van lichamelijke inspanning terug te dringen. De afvalstoffen, welke kramp kunnen veroorzaken of vermoeidheidsverschijnselen geven, worden uit de spieren gemasseerd. Hierdoor wordt de stofwisseling positief beïnvloed en herstelt men sneller.